Krepseleir for alle pengene

Sthans på solsetra

NMS Solsetra sitt leirsted startet sommerferien med en vellykket St. Hans-feiring, og når ferien er over er det krepseleir for alle pengene!

Leirstedet ved Hagatjern i Nedre Eiker har eksistert siden 1959, og gjennom fem tiår er det klart at tradisjonene er kommet til med tiden.

Ett av det største og mest attraktive trekkplasteret for Solsetra er den tradisjonsrike krepseleiren som finner sted i begynnelsen av august hvert eneste år. 5. august år braker det løs igjen, hvor barn og unge får muligheten til å hilse på de fascinerende ferskvannsskalldyrene i Hagatjern.

Og ideen om denne krepseleiren stammer fra daglig leder Reidun Andersen Weberg.

– Ja, jeg må nesten tilstå at det var min idé, sier hun beskjedent.

For krepsetematikk er relativt unikt i leirsammenheng, og hun understreker at dette tiltrekker seg barn og unge, da først og fremst i målgruppen 5. til 8. klasse.

– Generelt har vi mange fine naturområder rundt her, så det gjelder å utnytte mulightene vi har. Krepseleir er det vi som har begynt med, og det er en aha-opplevelse for mange. Bare det å vasse i vannet på kveldstid er en ny opplevelse for flere av dem, sier Weberg.

Krepseleiren er definitivt den mest populære leiren, hvor de til og med har ventelister, og dette har vært en tradisjon de siste 15 årene.

Men i tillegg til krepseleir, agentleirer og ungdomsleir om høsten, så er også St. Hans-feiringen en viktig markering for Solsetra. St. Hans-aften ble nok en vellykket feiring, en tradisjon de har hatt i så å si alle år.

– Vi hadde vel omlag 200 mennesker innom, og det er veldig bra med tanke på at vi er et lite leirsted. I leirsammenheng har vi plass til 57 stykker, og nå nylig hadde vi 51 her på agentleir, sier den daglige lederen.

Kalenderen er fylt opp utover sommeren og høsten, og ikke en eneste helg fram til oktober står tom. I sommer skal stedet leies ut til et tysk reisebyrå som samarbeider med tyske menigheter, og utover høsten skjer det mye spennende.

– For voksne så skal vi blant annet ha fårikål-kveld for bare menn. Men det står damer på kjøkkenet da, understreker Andersen Weberg.

Du har kanskje også lyst til å lese...